1/2 kilo aladiken
2 yemek kaşığı un
1/2 adet tavuk göğsü
1 tane orta boy soğan
1/2 limon suyu
Zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Yağ oranını kendinize ayarlayarak soğanı ve küp küp doğradığımız tavuk göğsünü kavuruyoruz. Ben zeytinyağlını çok koyuyorum çünkü diken yemeğinde çok güzel oluyor. soğan ve tavuklar kavrulduktan sonra ayıklayıp doğradığımız dikenleride tencereye katıp biraz daha kavuruyoruz. En son üzerini geçecek kadar su döküyoruz ve yaklaşık dikenin pişme durumuna göre 30 dakika civarı pişiriyoruz. En son un ve limonu çırpıp terbiyesini hazırlayıp döküyoruz. Kızım çok severek yedi en son yaptığımda. Bakalım bugunde yicez yine severek yer inşallah. Çocuk sonuçta bir günü bir gününü tutmuyor. Hadi bakalım afiyet olsun herkese çok faydalı bir bitki.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Elinize sağlık teşekkürler
YanıtlaSil