11 Mart 2016 Cuma

UN ÇORBASI

Malzemeler:

2.5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
3 diş sarımsak


Yapılışı:
Terayağıyla unu berbaber kavuruyoruz. Bebeğimiz yiyeceği için çok kavurmak faydalı olmayacağı için hafif kavurmak yeterli oluyor. Sonra üzerine yavaş yavaş un topaklanma yapmadan tavuk suyunu veya et suyunu ilave ediyoruz. Çorb abi süre sonra koyulaşmaya başlayacakatır koyulaşınca ezilmiş sarımsakları ekleyip iki üç dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazırdır minnoşlara afiyet olsun.






 Dikkat edilmesi gerekenler:

Vereceğiniz tüm besinler için alerji olması riskine karşı; Besinleri verdikten sonra 3 gün bekleyin. İlk kez yedireceğiniz tüm besinleri mutlaka doktorunuzla görüşerek verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder