2 tane orta boy enginar
1 tane küçük soğan
3-4 diş sarımsak
1 tane küçük patates
1 tane havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 limon suyu
1 su bardağı et suyu/tavuk suyu
Terbiyeli yapmak istersen terbiyesi için:
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Zeytinyağı ile soğanı kavuruyoruz sonra enginarların çanaklarını, havucu ve patatesi doğrayıp et suyuyla sebzelerimiz yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sebzeler yumuşayınca rondodan geçirip pürüzsüz bir kıvam edeceğiz.
Terbiyesi için 1/2 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısını iyice çırpıyoruz. çırptığımız bu karışımı ılıtmak için çorbadan biraz ilave ediyoruz ılıdıktan sonra hemen çorbaya ekleyip karıştırıyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsiniz. Bebişlere afiyet olsun.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder