Yarım kilo ıspanak
3 adet yumurta
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
İlk önce ıspanakları ince ince doğrayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra kavrulmuş soğanı, sarımsağı ve zeytinyağı da ilave edip birazda yağ ile kavuruyoruz. sonra isterseniz direk çırpmadan isterseniz yumurtayı çırparak üzerine ilave edip yumurtada pişene kadar kısık ateşte tutuyoruz. Ben soğan ve sarımsak sevdiğim için katıyorum hemde faydalı. Damak tadınıza bağlı soğan ve sarımsak konmadan da yapılabilir.
isterseniz üzerine kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. güzel oluyor.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder