25 Mart 2016 Cuma

YUMURTALI ISPANAK

Malzemeler:

Yarım kilo ıspanak
3 adet yumurta
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz
Zeytinyağı








Yapılışı:

İlk önce ıspanakları ince ince doğrayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra kavrulmuş soğanı, sarımsağı ve zeytinyağı da ilave edip birazda yağ ile kavuruyoruz. sonra isterseniz direk çırpmadan isterseniz yumurtayı çırparak üzerine ilave edip yumurtada pişene kadar kısık ateşte tutuyoruz. Ben soğan ve sarımsak sevdiğim için katıyorum hemde faydalı. Damak tadınıza bağlı soğan ve sarımsak konmadan da yapılabilir.

isterseniz üzerine kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. güzel oluyor.



Dikkat edilmesi gerekenler:

Vereceğiniz tüm besinler için alerji olması riskine karşı; Besinleri verdikten sonra 3 gün bekleyin. İlk kez yedireceğiniz tüm besinleri mutlaka doktorunuzla görüşerek verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder