Malzemeler:
1 yemek kaşığı ev yapımı tarhana
1 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı
Yapılışı:
Domatesin kabuklarını soyun ve ufak ufak doğrayın. Zevkinize göre rendeleyebilirsiniz. Sarımsağı da ince ince kıyın. Domates ve sarımsağı birkaç dakika haşlayın. Sonra içerisine tarhanayı koyun ve karıştırırken suyu ilave edin. Kaynayana kadar devamlı karıştırın yoksa topak topak olur ve dibine tutar.
Birkaç dakika kaynattığınız çorbanın içerisine zeytinyağı ya da tereyağı ekleyin ve kapatın. Afiyet olsun.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Vereceğiniz tüm besinler için alerji olması riskine karşı; Besinleri verdikten sonra 3 gün bekleyin. İlk kez yedireceğiniz tüm besinleri mutlaka doktorunuzla görüşerek verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder