Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Pirinçler yumuşayıncaya su, zeytinyağı, tuz ve pirinçler kaynatılır. Ayrı bir tabakta yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağı su ile birlikte iyice çırpılır.
Pirinç piştikten sonra hızlıca karıştırırken yavaş yavaş hazırladığımız yoğurtlu karışım eklenir. Çorba kaynayıncaya kadar devamlı aynı yönde karıştırılmaya devam edilir. 15 dakika kaynadıktan çorbanız hazır. Çorbanızın kesilmemesi için devamlı karıştırmanız önemli.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Vereceğiniz tüm besinler için alerji olması riskine karşı; Besinleri verdikten sonra 3 gün bekleyin. İlk kez yedireceğiniz tüm besinleri mutlaka doktorunuzla görüşerek verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder