Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı
zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Tencerede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpıyoruz. İçerisine soğuk su koyarak kıvamını ayarlıyoruz. Ocağın altını yakıyoruz ve et suyunu ve kıvamına göre su ilave ediyoruz. Devamlı aynı yönde karıştırmaya özen gösteriyoruz. Karıştırırken yavaş yavaş pirinlerimizi ve tuzumuzu ekliyoruz. Çorba
kaynayıncaya kadar devamlı aynı yönde karıştırılmaya devam edilir. 15 dakika
kaynadıktan çorbanız hazır. Çorbanızın kesilmemesi için devamlı karıştırmanız
önemli. Çorba piştikten sonra zeytinyağını ekliyoruz ve bebeğimize afiyetle yediriyoruz.
Dikkat edilmesi
gerekenler:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder