Malzemeler:
1 tane havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Havuçları doğrayın ya da rendeleyin. (Bebeğinizin nasıl yediğine bağlı) Sarımsağı isterseniz doğrayın isterseniz ezin. Havuç, pirinç ve sarımsağı haşlayın. Pirinç piştikten sonra kapatın. Piştikten sonra bir tutam tuz ve üzerine zeytinyağı dökün ve bebeğinize afiyetle yedirin.
Bebeğiniz yemeyi reddederse zorlamayın. Birkaç gün sonra tekrar deneyin. Zorladığınız zaman tekrar verseniz de bir daha yemiyorlar. Bebekler kesinlikle bizden daha zekiler.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Vereceğiniz tüm besinler için alerji olması riskine karşı; Besinleri verdikten sonra 3 gün bekleyin.
İlk kez yedireceğiniz tüm besinleri mutlaka doktorunuzla görüşerek verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder